Vacatures

Vacature PioG 2024

Opleidingsplaats GZ-psycholoog Abate expertisecentrum angst en trauma

Ben jij een ambitieuze master-psycholoog met een passie voor de geestelijke gezondheidszorg? Wil je de kans krijgen om jezelf breed te ontwikkelen in een uitdagende leeromgeving? Dan is de opleidingsplaats voor gezondheidszorgpsycholoog bij Abate en het Dijklander Ziekenhuis in het samenwerkingsverband van de Proeftuin GZ Noord-Holland iets voor jou!

Het samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband, genaamd ‘de proeftuin GZ Noord-Holland’, is een initiatief waarin diverse instellingen uit verschillende sectoren in de regio samenwerken. Binnen deze proeftuin krijgen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog de mogelijkheid om bij twee instellingen ervaring op te doen. Ons doel is om GZ-psychologen op te leiden die voldoen aan het beroepsprofiel, maar die ook optimaal zijn toegerust om hoogwaardige psychologische zorg te bieden. In onze visie is dat: met aandacht voor de cliënt, diens systeem en omgeving en met oog voor kwaliteit, efficiëntie en de grenzen van het vakgebied. Wij streven naar een helikopterview over de geestelijke gezondheidszorg, waarbij diversiteit, een optimaal leerklimaat en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

De opleidingsplaats

In het eerste jaar van deze twee-jarige opleiding werk je volledig bij Abate, expertisecentrum angst en trauma in Grootebroek. In het tweede jaar is de opleidingsplaats bij het Dijklander Ziekenhuis op locatie Hoorn en/of Purmerend.

Abate, expertisecentrum angst en trauma Grootebroek

Bij Abate wordt wetenschap vertaalt in de praktijk. Als psychotherapeutisch centrum staan we bekend om onze zorgvuldigheid, doortastendheid en persoonlijke benadering. We werken met volwassen cliënten aan het doorbreken van vermijding- en veiligheidstrategieën die klachten en interpersoonlijke problemen in stand houden. Dan doen we transdiagnostisch en voornamelijk met exposuregerichte gedragstherapeutische interventies, EMDR en schematherapie waarbij we oog hebben voor ingrijpende gebeurtenissen in de levensgeschiedenis en/of verwaarlozing. We werken multidisciplinair en collegialiteit staat centraal in het team met een klinisch psycholoog, GZ-psychologen, vaktherapeuten en meerdere psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.

Het Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis profileert zich bij uitstek als een opleidingsziekenhuis, waar samenwerken en het delen van kennis en ervaring hoog in het vaandel staan. De psycholoog in het ziekenhuis is deskundig op het grensvlak van psychologie en geneeskunde, en richt zich op de psychologische aspecten en gevolgen van lichamelijke klachten of ziekte. De psychologische behandeling in het ziekenhuis is meestal kortdurend en gericht op medisch-psychologische problematiek. We werken nauw samen met de verwijzend specialisten en andere collega’s in en buiten het ziekenhuis. De vakgroep Medische Psychologie bestaat uit een team van klinisch (neuro)psychologen, GZ-psychologen, psychologen in opleiding (GZ/KP), en stagiaires, ondersteund door een PDW-er en een secretariaat. Er heerst een plezierige, open en dynamische werksfeer met veel ontplooiingskansen. Door het snel wisselende en diverse patiënten-aanbod en de kennisgebieden van de diverse collega’s vormt de vakgroep een interessante en leerzame werkomgeving.

Als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog in de Proeftuin GZ Noord-Holland doe je ervaring op met een diversiteit aan diagnostiek en behandelingen. De setting varieert tussen individuele-, groeps- en systeemtherapie. Je bent betrokken bij diverse patiëntgebonden multidisciplinaire overlegsituaties, refereerbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering. Een up-to-date testotheek is beschikbaar.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een leergierige psycholoog met initiatief en doorzettingsvermogen. Iemand die transdiagnostisch willen leren kijken.

Daarnaast ben je bereid

  • op jezelf en interacties te reflecteren
  • kunt goed samenwerken,
  • hebt een analytisch vermogen
  • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?
Je start bij Abate. De opleiding start in maart 2024, de opleidingsdag is woensdag.

Je aanstelling omvat:

  • Een dienstverband van 28-36 uur per week voor de duur van de opleiding
  • De helft van de cursorische opleidingstijd valt binnen werktijd
  • Kosten voor cursorisch onderwijs, supervisie en werkbegeleiding worden vergoed
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%
  • Voorwaarden en salaris is conform de CAO-GGZ
  • Pensioenregeling bij zorg en Welzijn

Interesse?

Denk je dat deze opleidingsplaats als Gezondheidszorgpsycholoog in Noord-Holland bij jou past? Stuur dan je sollicitatie met motivatiebrief, CV, recente referenties, en een LOGO-verklaring naar info@abate.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Mazereeuw, GZ-psycholoog en plaatsvervangend praktijkopleider via e-mail m.mazereeuw@abate.nl of telefoon 0228-522281.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 5 oktober 2023. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 oktober 2023 bij Abate.